HOW MUCH YOU NEED TO EXPECT YOU'LL PAY FOR A GOOD Dış GEBELIK FORUM

How Much You Need To Expect You'll Pay For A Good dış gebelik forum

How Much You Need To Expect You'll Pay For A Good dış gebelik forum

Blog Article

Dış gebelikte karın şişer mi? Dış gebelikte karın şişmesi gibi belirtiler görülebilir ancak her durumda olmayabilir. 

Eğer bu belirtilerden herhangi birini yaşıyorsanız veya şüpheleniyorsanız, hemen bir sağlık uzmanına başvurmanız önemlidir. Erken teşhis, dış gebeliğin ciddi komplikasyonlara yol açmadan tedavi edilmesini sağlayabilir.

Bazen de hızlı gelişimi sırasında anne vücudundan yeterli kan alabilmek için organın duvarını aşar. Bu da kan damarlarının duvarını bozarak ani kanamalara neden olabilir.

Bu gibi belirtilerin meydana gelmesi genellikle normal olarak karşılanır. Belirtiler çok sık yaşandığı zaman anne adayları bu durumdan biraz daha fazla etkilenebilir.

 Bir tarafta olabilen ve hafif ila şiddetli arasında değişebilen keskin, bıçak saplayıcı karın veya pelvik ağrı. Ağrı gelip gidebilir veya sürekli olabilir.

Dış gebelik kaç günde sonlanır? Dış gebeliğin ne kadar süreceği tamamen kişinin sağlık durumuna ve tedaviye yanıtına bağlıdır. Ancak genellikle six-sixteen hafta arasında sonlanır.

Dış gebeliklerde genellikle kese oluşumu ve embriyo gelişimi olmamaktadır. Embriyo rahme ulaşamadan tüplere tutunmakta ve kendisine gelişebileceği uygun bir ortam bulamamaktadır.

Dış gebelik sonrası her dış gebelik hcg kadınlar kulübü şeyin yolunda gittiğini görmek için beta HCG oranının 5’e düşmesi gerekir. Yapılan kan testleriyle bu orana ulaşılıp ulaşılmadığı incelenir.

Dış gebelik acil bir durum olarak bilinmektedir. Anne adayı için ciddi sağlık sorunlarının başlamasına neden olabilir. Dış gebelikte oluşan riskleri şu şekilde sıralayabiliriz:

Dış gebelik, bilinen hamilelik gibi başlayan ancak sonucunda istenmeyen bir duruma dönüşen bir durumdur. Döllenmiş yumurtanın uterusun dışında gelişmeye başlaması sorununa dış gebelik advertisementı verilir.

Uyku Bozuklukları: Gebelikte uyku problemleri oldukça sıktır. Gebeliğin başında hormonal değişikliklere bağlı genelde aşırı uyku hali, sürekli uyuma isteği ve halsizlik olur. Gebeliğin sonlarına doğru ise büyüyen rahmin verdiği rahatsızlığa bağlı olarak uykuya dalmada ve uyumada güçlük oluşmaya başlar.

Enflamasyon veya enfeksiyon: Belsoğukluğu veya klamidya gibi cinsel yolla bulaşan enfeksiyonlar tüplerde ve yakındaki diğer organlarda iltihaplanmaya neden olabilir ve ektopik gebelik riskinizi artworkırabilir.

Bazı dış gebelik oluşumlarında rutin ve sıkı bir takip ile medikal tedavi yeterli olurken bazılarında ise cerrahi müdahale söz konusu olabilir.

Normal bir gebelikte embriyo rahim duvarına implantasyon yaptığında etrafını saran bir kese oluşur ve bu kesenin içinde embriyo büyür.

Report this page